Autorităţile nord-coreene au consolidat marţi măsurile de prevenţie împotriva noului coronavirus, după ce au anunţat un prim caz posibil de contaminare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsuri stricte de carantină şi depistare sunt în curs, anunţă agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Teste, ţinute de protecţie şi material medical sunt de asemenea desfăşurate în teritoriu.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a declarat duminică starea de urgenţă la Kaesong, după descoperirea unui caz suspect la un bărbat care s-a întors clandestin în ţară a 19 iulie. Oraşul, situat la frontiera cu Coreea de Sud a fost închis, iarlocuitorii săi izolaţi.

În mod oficial, Phenianul susţine că a testat 1.211 persoane începând de la 16 iulie, fără să găsească vreun caz pozitiv, potrivit unor date transmise Reuters de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit acestui bilanţ oficial, aproximativ 700 de nord-coreeni se află în carantină.

Coreea de Nord a primit, de la începutul pandemiei, câteva mii de kituri de depistare a covid-19 din partea Rusiei şi altor ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.