Americanii îşi trimit de zor buletinele de vot anticipat în alegerile de la 3 noiembrie, într-un ritm fără precedent, un lucru care anunţă un nivel al participării la vot-record în scrutinul în care se înfruntă preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu mai puţin de patru  săptămâni înainte de ”Election Day", peste 6,6 milioane de alegători au votat deja - un număr de zece ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2016, potrivit United States Elections Project, care compilează date cu privire la votul anticipat.

Această creştere se explică prin recurgerea la votul prin corespondenţă în numeroase state, un mijloc considerat sigur în timpul crizei sanitare cauzate de covid-19.

Alegătorii vor, de asemenea, să influenţeze viitorul politic al lui Donald Trump, apreciază Michael McDonald, un profesor la Universitatea din Florida, care conduce proiectul.

”Nu am mai văzut nicidată atât de multe persoane votând cu atât de mult timp înainte de un scrutin”, declara el într-un interviu acordat săptămâna aceasta.

”Oamenii îşi trimit buletinul de vot atunci când au luat o decizie, iar noi ştim că mulţi oameni au luat de mult timp o decizie şi au deja o evaluare cuprivire la Trump”, adăuga el.

Pe baza datelor votului anticipat, McDonald se aşteaptă la o participare la vot-record a 150 de milioane de americani, reprezentând 65% dintre alegătorii eligibili, cea mai mare prezenţă la vot din 1908 încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.