Peste 50 de deputaţi britanici i-au scris şefei Scotland Yard, îngrijoraţi de securitatea lor, în urma unor incidente în zona Parlamentului pe fondul unor tensiuni legate de Brexit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorarea faţă de deteriorarea situaţiei în domeniul securităţii şi ordinii publice în exteriorul şi în jurul Parlamentului”, se arată în această scrisoare semnată de deputaţi din toate taberele politice, trimisă lui Cressida Dick, directoarea Scotland Yard.

Ei arată cu degetul persoane ”cu legături cu etrema dreaptă” care ”se livrează tot mai mult unor acte de intimidare, potenţial infracţionale, a unor deputaţi, jurnalişti, activişti”.

Ultima victimă este deputata din cadrul Partidului Conservator Anna Soubry - susţinătoare a unui al doilea referendum - care a fost catalogată luni drept ”nazistă” şi ”fascistă” de către manifestanţi pro-Brexit.

Soubry a descris marţi un mic grup de oameni ”rătăcind în jurul Westminsterului şi intimidând oameni”.

”Linia a fost deja depăşită în decembrie, când au fost atacaţi jurnalişti”, a povestit deputata la iTV, reproţând poliţiei faptul că nu intervine.

Ea l-a menţionat pe jurnalistul politic de la Sky News Faisal Islam "victima unor răni rasiste cauzate de aceşti oameni”. ”Este acelaşi grup, totul este filmat, iar politica Poliţiei Metropolitane este de a ignora”, a denunţat Soubry.

În iunie, deputata a evocat ameninţări cu moartea la adresa unor deputaţi care deveneau o ”rutină”.

Regatul Unit a votat în iunie 2016 în favoarea părăsirii Uniunii Europene (UE), în urma unei campanii care a lăsat ţara profund dezunită.

Cu o săptămână înaintea referendumului cu privire la Brexit, deputata laburistă şi proeuropeană Jo Cox a fost asasinată de către un simpatizant neonazist, o dramă care a marcat opinia publică.

Ieşirea Regatului Unit din UE este prevvăzută la 29 martie, iar deputaţii britanici urmează să se pronunţe prin vot, săptămâna viitoare, în vederea ratificării acordului negociat de premierul Theresa May cu Bruxellesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.