Peste 40 salvatori, pompieri şi paramedici sunt încă prezenţi la locul prăbuşirii elicopterului SMURD Iaşi, în Republica Moldova, pentru monitorizarea situaţiei şi vor oferi corturi şi surse de iluminare echipelor care fac cercetări, a anunţat Departamentul pentru Situaţii Excepţionale de la Chişinău, într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Serviciul Situaţii Excepţionale ţine legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru un schimb continuu de informaţii despre acest caz", se arată în comunicat.

Elicopterul SMURD a dispărut de pe radare în jurul orei 14.13, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Aparatul de zbor s-a prăbuşit la aproximativ 100 de metri de o pădure din raionul Cantemir din Republica Moldova. Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD Iaşi, pilotul copilotul, medicul şi asistentul medical, şi-au pierdut viaţa. 

Pilotul avea o vastă experienţă, având pe elicopter 4.181 ore de zbor, iar copilotul de 1.480 de ore de zbor. Medicul avea o experienţă de cinci ani pe elicopterul SMURD, iar aistentul medical avea o experienţă de 11 ani.

Un dosar care vizează prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova a fost înregistrat, joi, la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o echipă de procurori români urmând să plece spre locul prăbuşirii, în vederea efectuării unor investigaţii ale cauzei accidentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...