În total, 217.774 de persoane au cerut pentru prima oară azil în Germania în 2022, cu aproape 47% în plus faţă de anul precedent, relatează Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre cel mai mare nivel din 2016 încoace, potrivit unor statistici anuale publicate de către Oficiul Federal al Migraţiilor şi Reugiaţilor (BAMF).

Cea mai mare parte a cererilor provine din Siria, Afganistan, Turcia şi Irak.

Un milion de refugiaţi ucraineni care au fost primiţi în Germania nu au fost obligaţi să depună cerere de azil şi au beneficiat de o protecţie temporară imediată.

”Am luat mai multe măsuri în vederea gestionării şi reglementării mai puternice ale migraţiei către Germania”, a anunţat ministrul german de Interne Nancy Faeser.

În 2016, numărul cererilor de azil a atins un vârf - de 722.370 de solicitări. În 2017, numărul solicitanţilor de azil a scăzut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.