Cel puţin 150 de militari afgani au fost ucişi sau răniţi în ultimele 24 de ore, în urma unei intensificări a atacurilor talibanilor, în contextul retragerii trupelor străine, anunţă luni oficiali afgani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confruntări armate fac ravagii în 26 dintre cele 34 de provincii afgane, declară aceşti oficiali sub protecţia anonimatului, iar bilanţul este ”incredibil de mare”, denunţă unul dntre ei.

Guvernul afgan subliniază că aceste confruntări armate s-au intensificat în întreaga ţară, după ce Statele Unite au lansat retragerea trupelor americane până la 11 septembrie.

Talibanii au cucerit luni districtul Shahrak, în provincia Ghor (vest), şi au obligat trupele afgane să se replieze în sate vecine, potrivit unor oficiali locali.

Un atentat cu maşină-capcană a vizat un sediu al poliţiei în districtul Khas Balkh, în provincia Balkh, şi s-a soldat duminică cu cel puţin patru morţi şi 50 de răniţi, inclusiv civili, potrivit oficialilor citaţi.

”În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat, din nefericire, 157 de victime în rândul forţelor” de securitate, precizează un oficial afgan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.