Peste 137.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză a vaccinului împotriva covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech în Marea Britanie, prima ţară occidentală care a început o campanie de vaccinare în masă, în urmă cu o săptămână, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest vaccin, pe care Marea Britanie a fost prima ţară din lume care l-a autorizat, se administrează în două doze.

Cea de a doua doză se administrează la 21 de zile după prima doză.

Premierul britanic Boris Johnson a salutat, în Parlament, o ”plecare bună” a campaniei de vaccinare.

El răspunde astfel criticilor dure ale opoziţiei laburiste cu privire la modul în care a gestionat pandemia, soldată cu aproape 65.000 de morţi din cauza covid-19 - cel mai mare bilanţ din Europa, alături de cel al Italiei.

”Majoritatea” acestor vaccinuri au fost administrate unor persoane în vârstă de peste 80 de ani, unor angajaţi ai azilurilor de bătrâni şi ai sistemului public de sănătate (NHS), precizează într-un comunicat Ministerul Sănătăţii.

”Acesta este doar începutul şi ne vom extinde treptat programul vaccinării pentru ca, până la urmă, toată lumea să poată relua o viaţă normală”, subliniază ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.