Peste 115.000 de angajaţi ai companiei britanice de servicii poştale şi de curierat Royal Mail au început, vineri, prima dintre cele patru zile de greve prin care se cer măriri salariale, despre care grupul poştal a spus că ar putea provoca perturbări semnificative pentru clienţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este cea mai recentă grevă care a lovit Marea Britanie, în contextul în care angajaţii cer salarii mai mari în faţa unei crize a costului vieţii, facturilor crescute la energie şi inflaţiei estimate să depăşească 13% în cursul acestui an.

”Vom lupta pentru a obţine creşterea salarială pe care o merită membrii noştri”, a declarat secretarul general al Sindicatului Angajaţilor din Domeniul Comunicării, Dave Ward, pentru Sky News.

Royal Mail susţine că a oferit o creştere a salariului cu 5,5% pentru angajaţii Sindicatului Angajaţilor din Domeniul Comunicării (Communication Workers Union – CWU), cea mai mare creştere din ultimii ani.

Sindicatul, care a precizat că greva a fost cea mai mare acţiune industrială întreprinsă de angajaţi în această vară în Marea Britanie, contestă acest lucru şi spune că Royal Mail a impus o creştere salarială de 2% angajaţilor şi a oferit încă 1,5%, sub rezerva modificărilor termenilor şi condiţiilor.

Royal Mail şi-a cerut scuze clienţilor săi pentru întrerupere şi a spus că a pus în aplicare planuri de urgenţă, dar nu poate înlocui pe deplin sarcinile zilnice ale personalului său din prima linie.

Royal Mail a avertizat la începutul acestei luni că ar putea înregistra o pierdere pentru afacerile sale din Regatul Unit în anul fiscal 2022-2023, dacă grevele vor continua. Alte manifestaţii sunt planificate pentru 31 august, 8 şi 9 septembrie.

Directorul executiv al Royal Mail, Simon Thompson, a spus că grupul poştal trebuie să îşi schimbe practicile de lucru pentru a reflecta faptul că acum livrează mai multe colete decât scrisori, iar piaţa de livrare a coletelor este foarte competitivă.

”Royal Mail este o companie a cărei existenţă este dorită de societate... dar avem nevoie de această schimbare pentru a ne putea transforma într-o afacere de colete, astfel încât să putem prospera”, a declarat Thompson pentru postul de radio britanic LBC.

”Vrem să ne plătim echipa mai bine. Cu cât mai multe schimbări, cu atât sunt mai multe plăţi”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.