Peste 100 de combatanţi din cadrul forţelor proguvernamentale siriene au fost ucişi într-o înfruntare cu forţe ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, a anunţat un oficial american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele siriene proregim cuprindeau aproximativ 500 de combatanţi angajaţi într-o operaţiune la sol de mare anvergură, susţinută de artilerie, blindate, lansatoare de rachete multiple şi mortiere”, a precizat miercuri oficialul citat.

Surse apropiate administraţiei americane au anunţat anterior că avioane americane au efectuat atacuri de represalii în provincia Deir Ezzor (nord-est) asupra unor elemente pro-Assad care au atacat un cartier general al Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă rebelă arabo-kurdă susţinută de Statele Unite.

Niciun militar american care se prinfre combatanţii FDS se pare că nu a fost ucis în acest atac, a precizat aceeaşi sursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.