Vicepreşedintele american Mike Pence a ignorat avertismentele scrise şi a atins un echipament pe care NASA îl va folosi atunci când va mai trimite oameni în spaţiu, ceea ce a generat o controversă aprinsă, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NASA i-a prezentat lui Pence echipamentul „Orion” – ce va fi folosit pentru a trimite astronauţi în spaţiu – în timpul unei vizite la Kennedy Space Center. Pe echipament se află o plăcuţă pe care scrie mare „Hardware critic pentru zborul în spaţiu. NU ATINGEŢI”.

Mesajul nu l-a impresionat, însă, pe numărul doi de la conducerea SUA, care nu s-a limitat să pună mâna, ci chiar a mângâiat echipamentul.

Modulul este pregătit pentru zbor în 2019, alături de o rachetă nouă a NASA, care nu este încă necunoscută publicului.

Pentru moment, însă, se află într-o cameră specială, pentru a nu fi contaminat, murdărit sau avariat înainte de a fi lansat în spaţiu. Orice probleme care pot apărea la Orion ar putea întârzia unele dintre cele mai importante misiuni NASA.

În aceste condiţii, acţiunea lui Pence a stârnit un val de ironii şi critici pe Twitter, iar unii au spus chiar că vicepreşedintele nu ştie să citească.

În cursul vizitei sale la Kennedy Center, oficialul a numit centru „o poartă către stele” şi a spus că este nerăbdător să vadă ce poate face NASA.

“De aici, de pe acest pod către spaţiu, naţiunea noastră se va întoarce în curând pe Lună şi vom duce americani pe Marte”, a adăugat el în aplauzele sutelor de angajaţi ai centrului spaţial, astronauţi şi demnitari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.