Pedeapsa unui poliţist, condamnat în primă instanţă la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vonovat că a ucis un adolescent, în 2008, în centrul Atenei, a fost redusă la 13 ani de închisoare, în urma unui apel, luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primă instanţă, în 2010, poliţistul Epaminondas Korkoneas a fost găsit vinovat de uciderea cu intenţie, la 6 decembrie 2008, a lui Alexis Grigoropoulos, la vârsta de 15 ani, în cartierul contestatar Exarchia.

O Curte de Apel de la Lamia (centru) i-a redus luni pedeapsa la 13 ani de închisoare, subliniind că acesta nu avea antecedente judiciare.

Asasinatul lui Alexis Grigoropoulos a declanţat, la vremea respectivă, timp de mai multe luni, o serie de manifestaţii şi revolte fără precedent la Atena şi în întreaga ţară, denunţând brutaităţile poliţiei.

Epaminondas Korkoneas, care a ispăşit deja zece ani din pedeapsă, ar putea să iasă rapid din închisoare, spre marea nemulţumire a avocaţilor victimei şi rudelor acesteia.

”Uciderea unui copil rămâne practic nepedepsită, iar o pedeapsă neispăşită până la capăt”, a denunţat luni, la postul de radio Skai, avocatul părţii civile, Zoe Konstantopoulou.

Vassilios Saraliotis, un coleg al poliţistului la vremea respectivă, care a fost condamnat în primă instanţă de ”complicitate”, a fost achitat de Curtea de Apel de la Lamia, care a evocat ”un beneficiu al îndoielii” şi o lipsă a certitudinii cu privire la implicarea sa.

Anual, la data marcării dramei, pe 6 decembrie, manifestaţii sunt organizate în memoria adolescentului, mai ales la Exarchia, pătate adesea de incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.