Patru persoane au fost rănite într-o explozie, la un siloz de cereale, miercuri, la Strasbourg, în incinta întreprinderii Silostra, situată în portul Rinului, au anunţat pompierii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a fost urmată de un incendiu violent, a precizat un ofiţer pompier.

Răniţii - dintre care trei sunt în ”urgenţă absolută” - au fost evacuzaţi cu elicopterul şi ambulanţa către spitalul din Strasbourg, a precizat într-un comunicat Prefectura din Bas-Rhin.

Doi dintre cei trei răniţi în stare gravă lucrează pentru o întreprindere de mentenenţă, iar al treilea este un angajat al Comptoir agricole, o importantă cooperativă din estul Franţei, din care face parte Silostra, a declarat Marc Moser, preşedintele acesteia, pentru Dernières nouvelles d’Alsace.

Accidentul ar fi putut să fie provocat de scântei, în timpul unor lucrări de mentenenţă, în opinia sa.

Zece persoane se aflau în incintă la momentul exploziei, a precizat prefectura.

Celelalte şase persoane, afectate de explozie, au primit îngrijiri la faţa locului, de la o unitate medico-psihologică, a anunţat prefectura, fără să precizeze dacă au fost răniţi fizic sau dacă se aflau în stare de şoc, relatează The Associated Press.

Peste 100 de pompieri şi 60 de vehicule au intervenit în cadrul unor evacuări şi operaţiuni la faţa locului.

Rinul marchează drontiera dintre Franţa şi Germania.

Cauza exactă a exploziei este necunoscută în acest stadiu, potrivit unor oficiali.

Explozia a provocat ”distrugeri importante”, scriu utilizatori pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.