Patru moschei suspectate că promovează o ideologie radicală în Franţa au fost fost vizate de o procedură administrativă şi închise, în baza legii stării de urgenţă, a anunţat Ministerul de Interne, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sub acoperirea unui scop cultural, aceste locuri găzduiau reuniuni vizând să provoveze o ideologie radicală, contrară valorilor Republicii şi susceptibilă să constituie un risc grav de atingere la adresa securităţii şi ordinii publice", a anunşat ministerul miercuri într-un comunicat.

Moscheile vizate se află în Yvelines, Seine-Saint-Denis şi Val-de-Marne.

Articolul 8 din Legea stării de urgenţă permite închiderea locurilor de cult în care se fac afirmaţii ce constituie o provocare la ură sau violenţă sau o provocare pentru Comisia pentru acte de terorism.

Aproximativ 20 de moschei sau săli de rugăciune considerate radicale au fost închise, iar străini, inclusiv imami, au fost deportaţi începând din decembrie 2015 şi atacurile din 13 noiembrie, în acelaşi an, a anunţat vara aceasta ministrul de Interne Bernard Cazeneuve.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.