Autorităţile elene au recuperat trupurile a patru persoane - între care şi doi copii - şi au salvat alte şase persoane, după ce o ambarcaţiune la bordul căreia se aflau migranţi s-a răsturnat miercuri în Marea Egee, în largul Insulei greceşti Lesbos, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa moartea unei fete, şase persoane date dispărute şi salvarea altora patru.

Paza de Coastă greacă a anunţat că trupurile unei fete, unui băiat, unei femei şi unui bărbat au fost scoase din apă, iar şase persoane au fost salvate.

Primii doi supravieţuitori le-au spus autorităţilor că se aflau într-o barcă gonflabilă împreună cu alte nouă persoane şi că ambarcaţiunea s-a răsturnat în timp ce se îndrepta dinspre coasta turcă spre insula greacă.

Vase aparţinând Pazei de Coastă elene şi Agenţiei europene pentru protecţia frontierelor externe Frontex participau la o operaţiune de salvare şi căutare care continua.

Insula Lesbos a fost unul dintre principalele puncte de intrare pe teritoriul Uniunii Europene a mii de refugiaţi şi migranţi, care vor să ajungă în vestul Europei. Însă numărul nou-sosiţilor a scăzut puternic după ce UE a semnat cu Turcia, în martie, un acord cu privire la limitarea afluxului de refugiaţi.

Numeroase persoane au murit încercând să ajungă din Turcia în Grecia la bordul unor ambarcaţiuni supraaglomerate sau nepotrivite pentru această traversare, care s-au răsturnat pe această rută scurtă, dar periculoasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.