Patru militari turci au fost ucişi joi în explozia unei bombe artizanale detonate de separatişti kurzi în sud-estul ţării, potrivit agenţiei Anadolu, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia, în care au fost rănite alte cinci persoane, a avut loc la trecerea unui vehicul militar, în provincia Batman, pottrivit agenţiei.

Biroul guvernatorului din Batman, citat de agenţie, a imputat acest atentat Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată drept ”teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Pe de altă parte, potrivit Daily Sabah, şapte militari au fost ucişi, iar alţi doi răniţi în acest atac,

Sud-estul Turciei este devastat de violenţe cvasicotidiene după reluarea conflictului armat între PKK şi Ankara, în urma ruperii, în vara lui 2015, unui fragil armistiţiu vizând să pună capăt unui conflict soldat, din 1984, cu peste 40.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.