Patru militari turci au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană în nord-estul Siriei, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi Ministerul turc al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii efectuau o misiune de patrulare rutieră la momentul exploziei, miercuri, într-o regiune recent cucerită de forţele turce într-o operaţiune împotriva unei miliţii kurde.

Ministerul nu a furnizat alte informaţii despre circumstanţele atentatului şi nici despre comanditarii acestuia.

Militari turci, ajutaţi de trupe auxiliare siriene, au lansat în octombrie o ofensivă contra miliţiei kurde Unităţile Protecţiei Civile (YPG), susţintă de Statele Unite.

Turcia consideră YPG drept o organizaţie ”teroristă” cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Ankara l-a declarat ilegal şi care poartă o isurecţie împotriva statului turc din 1984.

PKK este considerat o organizaţie ”teroristă” de Turcia şi aliaţii săi occidentali.

Turcia a lansat două ofensive militare, anterior, în Siria, una contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în 2016 şi cealaltă împotriva YPG în 2018.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.