Un tribunal din Tokyo a condamnat miercuri patru foşti conducători ai furnizorului de electricitate Tepco la plata unor despăgubiri în valoare de 13.000 de miliarde de yeni (95 de miliarde de euro), din cauză că au eşuat să împiedice accidentul la Centrala Nucleară Fukushima, în 2011, potrivit presei japoneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această hotărâre încheie o procedură judiciară lansată în 2012 de către acţionari Tepco

Este pentru prima oară când conducători ai grupului sunt găsiţi vinovaţi de catastrofa nucleară de la Fukushima Daiichi, care a avut loc în urma unui cutremur care a provocat un tsunami uriaş.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Tepco, operatorul centralei, este vizat de numeroase proceduri judiciare, inclusiv ale unor locuitori care au fost nevoiţi să evacueze regiunea din cauza radiaţiilor, şi care trăiesc în condiţii îngrozitoare.

În 2019, trei foşti conducători Tepco au fost inculpaţi penal, în urma unor plângeri ale unor persoane evacuate din regiune, însă au fost achitaţi în prima instanţă.

Părţile civile au făcut însă apel.

Aceşti trei foşti directori Tepco, achitaţi atunci, se află între cei patru conducători Tepco condamnaţi miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.