Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat că au arestat, la Sankt Petersburg, patru activişti ai unei grupări paramilitare proucrainene, pe care-i acuză că pregăteau atentate în Rusia şi că încercau să otrăvească militari ruşi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FSB a pus capăt activităţilor ilegale, la Sankt Petersburg, ale unei celule clandestine a grupării paramilitare ucrainene «Corpul Voluntarilor Ruşi» (RDK), care acţiona în interesul Serviciului de informaţii ucrainean”, a anunţat miercuri într-un comunicat FSB.

Din celulă făceau parte patru locuitori ai fostei capitale imperiale ruse, care ”voiau să otrăvească cu o substanţă foarte toxică produse de alimentaţie destinate ca ajutor umanitar militarilor ruşi care se află în zona de operaţiuni” rusă din Ucraina, potrivit FSB.

Toate cele patru persoane au fost arestate, anună serviciul.

Activiştii ”efectuau o recunoaştere a unor instalaţii de infrastructură vitale şi de transport (...) la Sankt Petersburg şi în regiunea Leningrad, în vederea pregătirii ulterior a unor atentate”, potrivit FSB.

Gruparea Corpul Voluntarilor Ruşi s-a făcut cunoscută prin revendicarea, în martie 2023, a unei incursiuni în regiunea rusă Briansk, situată la frontiera cu Ucraina.

În cursul acestui atac, doi civili au fost ucişi, iar un copil în vârstă de 11 ani a fost rănit, potrivit autorităţilor ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.