Patriarhul Chiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe ruse, a cărui susţinere a ”operaţiunii militare speciale” a lui Vladimir Putin în Ucraina i-a consternat pe mulţi creştini, anunţă sâmbătă că speră ca războiul rus în Ucraina să se termine rapid, însă fără să-l condamne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul Chiril a stropit cu apă sfinţită bucăţi de pâine de Paşte, cunoscută sub numele de ”kulişi” - într-o slujbă în exteriorul Catedralei Hristos Mântuitorul, la Moscova, sâmbătă, în ajunul Paştelui ortodox -, pentru a le trimite în regiunea ucraineană Donbas.

”Fie ca Dumnezeu să le dea acest dar de Paşte ca ajutor celor care sunt implicaţi în acest conflict, să le potolească inimile, minţile şi sufletele, pentru ca acest război să se termine cât mai repede posibil şi ca pacea atât de aşteptată să domnească”, a spus el într-o rugăciune.

Patriarul Chiril, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că susţine intervenţia militară a acestuia în Ucraina.

Această poziţie a divizat Biserica Ortodoxă în lume.

Chiiril a vorbit sâmbătă despre necesitatea unei reconcilieri, însă nu a pus în discuţie şi nu a criticat această campanie militară.

”Fie ca Domnul să reconcilieze mai întâi poporul nostru în Ucraina, în Donbas, unde sângele curge în continuare”, a spus patriarhul, care consideră - la fel ca liderul de la Kremlin - că ruşii şi ucranenii formează un singur popor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.