Eurodeputaţii Partidului francez Les Républicains (LR, dreapta, opoziţie) se vor opune unui al doilea mandat al lui Ursula von de Leyen la conducerea Comisiei Europene (CE), în pofida faptului că germanca urmează să fie cel mai probabil candidata unică a Partidului Popular European (PPE), din care LR face parte, anunţă marţi capul listei LR în alegerile europene, François-Xavier Bellamy, care consideră că primul mandat al acesteia ”nu s-a ridicat la înălţimea” aşteptărilor în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu o vom susţine în alegerile care urmează, pentru că noi considerăm că bilanţul nu este la înălţimea a ceea ce aşteaptă în prezsnt UE”, anunţă capul listei LR la France Inter.

Alegerile europene prevăzute în iunie urmează să conducă la o înnoire a conducerii instituţiilor europene, inclusiv a Comisiei, care să reflecte echilibrul politic ce urmează să rezulte din scrutin.

Ursula von der Leyen, care şi-a anunţat luni candidatura, urmează să fie desemnată la începutul lui martie, la Bucureşti, candidata PPE, din care LR face parte.

PPE are cei mai mulţi şefi de stat şi de guvern în UE şi este creditat în sondaje pe primul loc în alegerile din iunie.

Însă LR cântăreşte puţin în PPE, în contextul în care deţine în prezent opt mandate în Parlamentul European (PE), pe când Uniunea Creştin Democrată (CDU) germană, din care face parte Ursula von der Leyen, deţine 29 de mandate.

Partidul francez nu ar urma să-şi consolideze poziţia în urma scrutinului european, în care este creditat cu un scor de aproximativ 8%, potrivit unor sondaje.

LR nu a susţinut-o pe Ursula von der Leyen nici în 2019, aminteşte François-Xavier Bellamy, care-i reproşează faptul că a fost ”candidata lui Emmanuel Macron” şi că şi-a afişat în timpul mandatului o apropiere mare faţă de preşedintele francez.

Preşedinta Comisiei a efectuat vizite foarte remarcate la ultimele universităţi de vară ale Partidului macronist Renaissance.

LR critică o politică mult prea ecologistă, în opinia sa, a preşedintei CE, cunoscută sub numele de ”Pactul Verde”, care este ţinta furiei agricultorilor.

În urma unor presiuni ale PPE, Ursula von der Leyen a renunţat, la sfârşitul actualului mandat, la anumite obiective cu privire la folosirea pesticidelor sau refacerea naturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.