Parlamentul vietnamez, care dispune de o putere redusă, a aprobat miercuri demisia preşedintelui Nguyen Xuan Phuc, la o zi după această retragere spectaculoasă în cadrul unei campanii de luptă împotriva corupţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 93% dintre membrii Legislativului au votat în favoarea aprobării demisiei preşedintelui, în cadrul unei şedinţe la care jurnaliştii străini nu au avut acces, potrivit agenţiei oficiale vietnameze de presă Vna.

Partidul Comunist vietnamez a anunţat marţi că Nguyen Xuan Phuc, în vârstă de 68 de ani, este responsabil de greşeli comise de către miniştrii din Guvernul acestuia, în perioada 2016-2021, pe când acesta a fost premier.

Vietnamul, o ţară autoristaristă, este condus de către Partidul Comunist şi secretarul general al acestuia, depozitarul cu cel mai înalt rang, înaintea preşedintelui şi premierului vietnamezi.

Deciziile importante sunt luate de către ”Biroul Politic”, un consiliu înalt al partidului unic, alcătuit din 16 membri.

Doi vicepremieri - Pham Binh Minh şi Vu Duc Dam - au fost daţi afară, în ianuarie, în cadrul unei epurări anticorupţie, care a condus la arestarea a zeci de oficiali cu privire la acorduri referitoare la politica Vietnamului împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.