Parlamentul ungar a adoptat marţi mai multe texte de lege împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), între care unul înscrie noţiunea tradiţională de ”gen” în Constituţie, iar altul interzice de facto adopţia cuplurilor de acelaşi sex, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”, decretează un amendament la Legea fundamentală, adoptat de deputaţii majorităţii, porivit site-ului Adunării.

Acest text defineşte sexul ca fiind exclusiv cel de la naştere şi pecizează că ”educaţia este asigurată conform valorilor fondate pe identitatea constituţională şi cultura creţtină” a ţării.

Guvernul justifică acest amendament prin necesitatea de a ”apăra copilul de posibile interferenţe ideologice sau biologice” ale lunii occidentale moderne.

Parlamentul a adoptat, de asemenea, o lege care autorizează numai cuplurile căsătorite să adopte copii - ceea ce exclude în practică cuplurile de acelaşi sex, care nu au dreptul să se căsătorească în Ungaria.

Derogări pot fi acordate, în cazuri excepţionale.

Din mai este interzisă, din punct de vedere legal, înscrierea schimbării sexului a starea civilă în această ţară din Europa Centrală, membră a Uniunii Europene şi NATO, al cărei premier, Viktor Orban, aflat la putere de zece ani neîntrerupt, promovează ”iliberalismul”.

În această adevărată cruciadă în apărarea ”valorilor creştine” tradiţionale, Viktor Orban a fost slăbit recent de scandalul Jozsef Szajer.

Jozsef Szajer, un apropiat al lui Orban, un eurodeputat, a fost surprins la sfârşitul lui noiembrie la o petrecere libertină gay, care a condus la un val de proteste din partea opoziţiei şi presei independente faţă de ipocrizia puterii lui Orban.

Diverse organizaţii internaţionale - ONU, Consiliul Europei (CoE), OSCE, UE - îl acuză cu regularitate pe şeful Guvernului de la Budapesta de faptul că joacă în picioare valorile europene.

Ungaria a fost condamnată de către justiţia europeană cu privire la nerespectarea angajamentelor pe care şi le-a asumat şi cu privire la primatul dreptului comunitar faţă de legislaţia ungară.

În acest context tensionat, Viktor Orban şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a formula un recurs împotriva implementării unui nou mecanism care leagă plata fondurilor europene de respctarea statului de drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.