Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a ratificat miercuri o prelungire a Tratatului New START privind limitarea aresenaelor nucleare rus şi american - ultimul pact major cu privire la controlul armamentului între Moscova şi Washington, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, a ratificat de asemenea acordul, după votul din Duma de Stat.

Kremlinul a anunţat marţi că Rusia şi Statele Unite au convenit să  prelungească acest tratat semnat în 2010 şi care urma să expire la 5 februarie.

Cele două ţări au ajuns la un acord asupra unei iniţiative a Moscovei, a anunţat adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.

”În esenţă este o prelungire a acordului cu cinci ani aşa cum a fost semnat, fără nicio schimbare”, a precizat Riabkkov în Duma de Stat.

Casa Albă nu a comentat imediat.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit într-o convorbire la telefon, marţi, să acţioneze de urgenţă în vederea prelungirii acestui pact înainte de expirare.

Tratatul New START limitează numărul focoaselor nucleare şi al vectorilor nucleari desfăşuraţi de către cele două mari puteri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.