Deputaţii ruşi au adoptat joi, în prima lectură, o înăsprire a legii controversate care reprimă ”propaganda LGBT”, un nou semn al consolidării liniei conservatoare în această ţară care se află în plină ofensivă militară în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţă plenară, deputaţii din Duma de Stat au adoptat în unanimitate, în prima lectură, amendamente la legislaţia care interzice promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale”, anunţă pe site Parlamentul rus.

Alte două lecturi sunt prevăzute, înainte ca Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, să examineze proiectul şi să-l adopte, iar ulterior să fie promulgat de către preşedintele rus Vladimir Putin - de obicei, o simplă formalitate.

Legea din 2013 care pedepseşte ”propaganda LGBT” în rândul minorilor urmează să fie astfel înăsprită printr-o interzicere a ”negării valorilor familiale” şi a ”promovării orientărilor sexuale netradiţionale” - şi în rândul adulţilor.

Aceste interdicţii se aplică ”presei, Internetului, literaturii şi cinematografului” sau publicităţii.

”Filmele care promovează relaţiile sexuale netradiţionale nu vor primi certificat de distribiuţie”, avertizează Camera inferioară a Parlamentului rus.

Textul interzice, de asemenea, ”informasţii susceptibile să inducă dorinţa de schimvare a sexului” în rândul copiilor.

”Trebuie să ne protejăm cetăţăenii şi Rusia de la degradare şi extincţie, de tenebrele răspândite de către Statele Unite şi statele europene”, a denunţat, cotat într-un comunicat, preşedintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin.

Aceste noi infracţăiuni vor fi pedepsite cu amenzi usturătoare, iar străinii care încalcă această lege vor fi expulzaţi, potrivit Dumei.

Rusia şi-a consolidat neîncetat virajul conservator, în ultimii ani, împotriva a ceea ce Vladimir Putin prezintă drept ”decadenţa” societăţii occidentale.

Acest viraj s-a accentuat de la începutul ofensivei militare ruse în Ucraina, prezentată de Kremlin şi ca o luptă împotriva lumii occidentale, determinată, acuză Moscova, să eradicheze Rusia.

”Operaţiunea militară specială (din Ucraina) nu se desfăşoară numai pe câmpurile de luptă, ci şi în conştiinţa oamenilor, în minţile lor, în sufletele lor”, subliniază într-o postare pe Telegram deputatul rus Aleksandr Hinştein.

El consideră că, în problema lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), Rusia se află într-un ”conflict de civilizaţie cu Occidentul”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.