Parlamentul European a ratificat miercuri Acordul de ieşire a Marii Britanii din UE. europarlamentarii au cântat Auld Lang Syne şi au aplaudat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

S-au înregistrat 621 de voturi ”pentru” şi 49 ”împotrivă”. Au fost şi 13 abţineri.

La finalul votului, europarlamentarii au cântat melodia Auld Lang Syne, pe versurile poetului scoţian Robert Burns. La final, au aplaudat.

 

După vot, preşedintele PE David Sassoli a declarat că europarlamentarii sunt profund întristaşi să vadă că Marea Britanie părăseşte UE.

Adresându-se europarlamentarilor britanici, el a spus: ”Apreciem sincer toată munca voastră din ultimii ani”.

”Părăsiţi UE, dar veţi fi în continuare parte a Europei”, a afirmat Sassoli.

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit şi după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituţionale din PE.

Reprezentantul regatului Unit la UE Tim Barrow a depus miercuri, la Consiliul European, documentul oficial care arată că Londra şi-a îndeplinit toate obligaţiile legale în vederea ieşirii sale din UE.

Ultima etapă este adoptarea prin procedură scrisă a tratatului de către Consiliul European (statele membre).

După 47 de ani de relaţie adesea dificilă, Brexitul se va consuma vineri la ora 23.00 GMT (sâmbătă, 1.00, ora României).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.