Cetăţenii francezi ar trebui să se "abţină" de la călătorii în Iran, Israel, Liban şi teritoriile palestiniene, a declarat vineri Ministerul de Externe pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul în care tensiunile continuă să crească în Orientul Mijlociu, după luni de conflict între Israel şi Hamas, cetăţenii francezi sunt îndemnaţi să evite orice călătorie în această parte a lumii. 

MAE francez cere, de asemenea, "repatrierea familiilor agenţilor diplomatici de la Teheran" şi suspendarea misiunilor oficialilor francezi în aceste ţări.

Decizia a fost "convenită în cadrul unei reuniuni de criză", a precizat ministerul.

Recomandarea intervine într-un moment în care Iranul ameninţă să lovească Israelul, pe care îl acuză de atacul de la 1 aprilie asupra consulatului iranian din Damasc, soldat cu moartea a 16 persoane, între care şapte membri ai trupelor de elită ale regimului iranian, Gardienii Revoluţiei.

Iranul şi Siria au dat vina pentru atac pe Israel, care nu şi-a confirmat însă implicarea. "Regimul malefic a făcut o greşeală (...) trebuie să fie pedepsit şi va fi pedepsit", a ameninţat ulterior ayatollahul iranian Ali Khamenei într-un discurs transmis în direct cu ocazia Eid al-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul lunii musulmane de post Ramadan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.