Autorităţile franceze au desfăşurat un dispozitiv important de poliţişti la Paris, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, la revenirea mişcării de protest a “vestelor galbene”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de manifestanţi s-au strâns în două pieţe din Paris pentru marşuri autorizate. Unul dintre marşuri a început fără incidente, însă celălalt a fost întârziat, după ce poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii care părăsiseră traseul stabilit şi după ce unii manifestanţi au incendiat pubele şi o maşină. Până la ora locală 13.00, au fost reţinuţi 154 de manifestanţi.

Autorităţile au interzis protestele în centrul Parisului, inclusiv pe Champs-Elysees.

Mişcarea “vestelor galbene” a izbucnit la finalul anului 2018, din cauza creşterii taxelor, dar şi a unei legi a pensiilor. Francezii au ieşit în stradă în fiecare zi de sâmbătă, cu excepţia ultimelor luni, când nu au existat proteste din cauza restricţiilor cu privire la pandemia de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.