Papa Francisc a primit miercuri un Lamborghini alb, un model unic, care nu este menit să înlocuiască celebrul papamobil, ci să fie scos la licitaţie pentru a finanţa patru proiecte de caritate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a binecuvântat maşina sport "Lamborghini Huracan" şi a semnat pe capotă, în prezenţa conducătorilor constructorului de automobile veniţi să livreze modelul Vaticanului.

Bolidul, care nu va străbate niciodată mulţimea în Piaţa Sfântul Petru, va fi încredinţat casei de licitaţii Sotheby's în vederea scoaterii la o licitaţie promiţătoare.

Un Lamborghini Huracan se vinde cu aproximativ 200.000 de euro pe piaţă, însă cel al Papei ar trebui să fie mai scump.

Banii din vânzare vor finanţa un proiect de reconstrucţie de locuinţe, locuri de cult şi structuri publice în câmpia Ninive, în Irak, pentru a-i ajuta pe creştinii izgoniţi de război ”să se întoarcă la rădăcinile şi demnitatea lor”, potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun.

Lamborghini-ul papal va subvenţiona de asemenea o asociaţie italiană care le vine în ajutor victimelor reţelelor de prostituţie, dar şi două societăţi italiene active în Africa, inclusv Groupe international chirurgiens amis de la main (GICAM).

Papa, un obişnuit al cadoirilor insolite, a primit deja, în trecut, o Harley Davidson, pe care a scos-o de asemenea la licitaţie în scopuri caritative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.