Papa Francisc anunţă duminică, în Ajunul Crăciunului, că se gândeşte la ”cei care suferă” în ”Palestina, Israel, Ucraina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa a spus în Ajunul Crăciunului, ca în fiecare duminică, rugăciunea Angelus, de la ferestra palatului pontifical, în faţa unei mulţimi adunate în Piaţa Sf. Petru.

Aproximativ 15.000 de credincioşi s-au adunat în jurul scenei uriaşe a Naşterii pentru a-i asculta mesajul, Jandarmeriei Vaticanului, citată de agenţia italiană de presă Ansa.

În acest Ajunde crăciun ”să fim aproape de fraţii şi surorile noastre care suferă din cauza războiului. Ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina”, a declarat Suveranul Pontif după rugăciune.

”SĂ NU CONFUNFĂM SĂRBĂTOAREA CU CONSUMERISMUL”

”Să ne gândim de asemenea la cei care suferă din cauza sărăciei, fometei şi sclaviei”, a cerut Francisc.

Suveranul Pontif le-a ”recomandat” credincioşilor adunaţi la Vatican ”să nu confundăm sărbătoarea cu consumerismul”.

”Un creştin poate şitrebuie să sărbătorească în simplitate, fără risipă şi împărtăşind cu cei cărora le lipseşte ceea ce este necesar sau cărora le lipsesc apropiaţi sau prieteni”, a îndemnat el.

Papa Francisc prezidează duminică seara slujba din Noaptea Crăciunului, în Bzilica Sf. Petru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.