Papa Francisc s-a declarat profund îndurerat de tragedia provocată de cutremurul de miercuri dimineaţă din centrul Italiei şi s-a rugat pentru victime, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Auzindu-l pe primarul din Amatrice spunând că oraşul nu mai există şi aflând că sunt copii printre morţi, sunt profund îndurerat”, a spus Papa.

El le-a mulţumit „tuturor voluntarilor şi membrilor echipelor de salvare care ajută aceşti oameni” şi le-a cerut oamenilor strânşi la Roma să se roage alături de el pentru „cei cu inima frântă”, care au suferit pierderi în urma seismului cu magnitudinea 6,2, care s-au produs la ora locală 3.36 (4.36 ora României), când majoritatea locuitorilor dormeau.

„Alături de Iisus, să lăsăm ca inimile noastre să fie pătrunse de compasiune”, a spus Papa.

El a transmis condoleanţe „celor care şi-au pierdut persoane iubite şi susţinere spirituală celor care se tem”.

Şi premierul frances Manuel Valls a transmis condoleanţe poporului italian. „Franţa este solidară cu Italia, afectată de un seism violent”, a scris pe Twitter Valls, care a adăugat, în italiană, că „gândurile” francezilor „sunt alături de toate victimele şi de familiile lor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.