Papa Francisc a avut, duminică, prima apariţie publică după patru zile, după o “uşoară indispoziţie” care l-a forţat să anuleze unele audienţe şi activităţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif, în vârstă de 83 de ani, a apărut la fereastra Palatului Apostolic din Vatican şi le-a vorbit miilor de oameni strânşi în Piaţa Sf. Petru, adresându-le mesajul său săptămânal şi binecuvâtarea sa.

A fost prima apariţie publică a Papei de după miercuri, când la Roma a fost văzut tuşind şi suflându-şi nasul.

Vaticanul nu a precizat ce problemă a avut Papa Francisc, dar în contextul temerilor legate de coronavirus vineri purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a dezminţit speculaţiile conform cărora Suveranul Pontif ar avea ceva mai mult decât o uşoară indispoziţie. “Nu sunt dovezi care să ducă la un diagnostic care să fie altceva decâ o uşoară indispoziţie”, a afirmat el.

Duminică, Papa a spus că este răcit.

Papa Francisc a pierdut o parte dintr-un plămân în tinereţe, nu şi-a anulat nicioată atât de multe audienţe oficiale sau evenimente în cei şapte ani de când a fost numit.

Papa ar fi trebuit să părăsească Vaticanul cu oficiali ai Sfântului Scaun, duminică, pentru o săptămână de exerciţii spirituale în zona rurală a Romei, acţiune pe care Suveranul o întreprinde anual. Suveranul Pontif a anunţat însă că nu va mai pleca, din cauza unei răceli.

Italia se confruntă cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din Europa: peste 1.100. Cel puţin 29 de persoane au murit în Italia din cauza Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.