Papa Francisc a afirmat, miercuri, că războiul din Ucraina a arătat că omenirea trebuie să renunţe la un instinctul ei ciudat de ”autodistrugere” şi că achiziţiile suplimentare de arme nu mai constituie soluţia finală pentru niciun conflict, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa Francisc le-a cerut celor care au participat la audienţa sa generală săptămânală să se gândească la toate victimele războiului, la morţi, inclusiv la ”soldaţii ucişi de o parte sau de alta a războiului”, la cei răniţi, la cei fără adăpost şi la refugiaţi.

”Fie ca Domnul să îşi trimită duhul sfânt pentru a ne face să înţelegem că războiul este o înfrângere a umanităţii, că trebuie să îi învingem pe toţi cei care provoacă război...”, a spus el.

”A te război este o nevoie care ne distruge”, a subliniat suveranul pontif, cerându-i lui Dumnezeu ”să ne elibereze de această «nevoie» de autodistrugere”.

Pentru a doua oară de la începutul războiului din Ucraina, Papa a evocat spectrul unui război nuclear.

Suveranul pontif a condamnat războiul, dar a criticat Rusia doar în mod implicit, evitând până acum să menţioneze numele ţării.

Liderul Bisericii Catolice a folosit termeni precum ”agresiune nejustificată”, ”masacru” şi ”atrocităţi”.

”Să ne rugăm, de asemenea, ca cei care guvernează să înţeleagă că achiziţia şi fabricarea de arme nu este soluţia pentru această problemă”, a mai explicat papa Francisc.

”Soluţia este să lucrăm împreună pentru pace, aşa cum spune Biblia, pentru a transforma armele în instrumente ale păcii”, a argumentat el.

Papa Francis a afirmat în trecut că fondurile cheltuite pentru armament ar trebui utilizate în alte scopuri, cum ar fi combaterea foametei în lume şi dezvoltarea şi distribuirea de vaccinuri. El a cerut, de asemenea, interzicerea armelor nucleare, precizând că simpla lor deţinere pentru descurajare este imorală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.