Papa Francisc deplânge miercuri ”scenarii tot mai alarmante” care se profilează în Ucraina şi care ameninţă ”pacea tuturor”, în contextul în care temeri cu privire la o escladare militară a Moscovei se află la un apogeu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am o mare durere în suflet în faţa agravării situaţiei în Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. La fel ca mine, multă lume este neliniştită şi îngrjorată”, declară Suveranul Pontif la finalul audenţei sale generale săptămânale.

”Mă rog pentru toate părţile implicate, pentru ca ele să se abţină de la orice acţiune care ar putea provoca şi mai multă suferinţă populaţiilor, prin destabilizarea coabitării între naţiuni şi prin discreditatea dreptului internaţional”, declară el în faţa credincioşilor, în Sala paul al VI-lea, la Vatican.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Francisc a declarat ziua de 2 martie, Miecurea Păresimilor, care marchează începutul postului catolicilor, drept ”zi de post şi rugăciune pentru pace în Ucraina”.

”Fie ca Regina Păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, declarat Francisc.

Papa a ”lansat un apel” către ”toţi cei care au o responsabilitate politică să facă un examen serios de conştiinţă în faţa lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii şi nu al războiului”. ”El vrea ca noi să fim fraţi şi nu inamici”, a subliniat Papa.

Francisc a îndemnat deja la pace în Ucraina, însă aceasta este cea mai puternică declaraţie a sa de la începutul crizei, la două zile după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor ucrainene separatiste proruse Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, care alimentează temeri cu privire la izbucnirea unui conflict armat de mare amploare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.