Papa Francisc le aduce un omagiu părinţilor care fug din zone de conflict pentru a-şi salva copiii şi care sunt ”respinşi la frontierele Europei”, pe care-i consideră ”eroi”, într-un interviu publicat joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă gândesc la mulţi taţi, la multe mame, la numeroase familii care fug de războaie, care sunt respinşi la frontierele Europei şi care trăiesc situaţii dureroase, de nedreptate şi pe care nimeni nu le ia în serios”, declară Papa într-un intervu acordat Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, publicat joi după-amiaza.

”Aş vrea să le spun acestor taţi, acestor mame, că sunt, pentru mine, nişte eroi, pentru că eu văd în ei curajul celui care-şi riscă viaţa din dragoste faţă de copiii săi, din dragoste faţă de familia sa”, declară Francisc.

Suveranul Pontif argentinian, în vârstă de 85 de ani, îndeamnă neîncetat la găzduirea migranţilor şi solicitanţilor de azil.

”Eu mă simt foarte apropiat de drama acestor familii, de aceşti taţi şi aceste mame care trăiesc o dificultate aparte, agravată mai ales de pandemia (covid-19)”, adaugă el.

”Papa va continua (...) să vobească despre ei”, dă el asigurări.

”Eu cred că nu este uşor să înfrunţi suferinţa, să nu reuşeşti să le dai de mâncare copiilor tăi şi să simţi pe umerii tăi greutatea responsabilităţii vieţii celullalt”, conchide Papa Francisc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.