Papa Francisc îndeamnă la pace, duminică, de Crăciun, în alocuţiunea şi binecuvântarea sa anuală ”Urbi et Orbi”, în faţa unei mulţimi adunate în Piaţa Sfântul Petru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a dat binecuvântarea apostolică ”Urbi et Orbi” de Crăciun în faţa mulţimii din piaţă, sub un soare radios.

În timp ce ”vântul războiului continuă să sufle asupra lumii”, Papa argentinian îndeamnă la ”tăcerea armelor” care fac ravagii în Ucraina, într-un ”război smintit”.

”Fie ca Domnul să ne pregătească de gesturi concrete de solidaritate pentru a-i ajuta pe cei care suferă şi să le lumineze mintea celor care au puterea de a face să tacă armele şi să pună imediat capăt acestui război smintit”, a declarat Suveranul Pontif.

El îndeamnă, în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru, autorităţile aflate în conflict să-şi amintească semnificaţia Crăciunului şi ”să se uite către Betleem”, unde s-a născut ”Prinţul Păcii”.

El evocă ”toate familiile rănite de viaţă”, pe toţi cei care suferă de boală şi din cauza sărăciei.

”Orice război provoacă foamete şi foloseşte hrana însăşi ca armă, împiedicând distribuirea ei către populaţii care suferă deja”, deplânge Suveranul Pontif, care îndeamnă la asumarea angajamentului ”ca să fie doar un instrument al păcii”.

Papa Francisc i-a interpelat pe credincioşi, în slujba de Crăciun, de la miezul nopţii, pe tema ”semnificaţiei Crăciunului”.

El a zăbovit apoi asupra ieslei în care s-a născut pruncul Isus, care evocă apropiere, sărăcia şi concretul. Ea este ”semnul, iar acest lucru nu este întâmplător, prin care Cristos intră pe scena lumii. Ea este manifestul cu care se prezintă El, felul în care se naşte Dumnezeu în istorie pentru a face istoria să renască”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.