Papa Francisc a început duminică o vizită de trei zile în Bulgaria şi Macedonia de Nord, potrivit Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a ajuns duminică dimineaţă la Sofia şi a fost întâmpinat pe aeroport de prim-ministrul Boyko Borissov.

După ceremonia de bun-venit din piaţa de lângă palatul prezidenţial, Papa Francisc s-a întâlnit cu preşedintele bulgar Rumen Radev.

Papa a discutat cu Borissov şi Radev, au făcut schimb de daruri, iar Suveranul Pontif se va întâlni şi cu patriarhul Neofit şi membri ai Sfântului Sinod, care conduc Biserica Ortodoxă Bulgară.

După, el va avea o întâlnire cu oficiali şi corpul diplomatic.

La ora 13.00, Suveranul Pontif va rosti rugăciunea „Regina Coeli”, în piaţa Sf. Alexander Nevsky.

În zilele pe care le va petrece în Bulgaria, el va vizita şi centrul pentru refugiaţi Vrazhdebna, potrivit sofiaglobe.com. După această vizită, care va avea loc luni, Papa va ajunge în oraşul Rakovski, unde va ţine o slujbă şi 250 de copii vor primi prima comuniune de la Suveranul Pontif.

Papa Francisc se va întâlni şi cu reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Bulgaria.

Vizita în ţara vecină se va încheia cu un eveniment ce va avea loc în Piaţa Nezavissimost din Sofia. Aici, Sfântul Părinte va transmite un mesaj de pace. Şase copii, reprezentând tot atâtea religii, vor ţine torţe ce vor simboliza pacea. Un măslin şi trandafiri, simbolurile Bulgariei, vor fi „plantate” pe scenă.

Papa Francisc va vizita România la finalul acestei luni.

Timp de trei zile, între 31 mai şi 2 iunie, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.