Papa Francis a făcut vizite-surpriză mai multor familii dintr două blocuri sociale din Ostia (vestul Italiei), inclusiv unei familii de români ortodocşi, relatează Il Messaggero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul Pontif a sărbătorit astfel „Vinerea Milostivirii” şi, potrivit tradiţiei, a binecuvântat locuinţele.  

Papa a sunat la sonerii şi a aşteptat ca familiile să îi deschisă. ”Deranjez? Sunt Francisc!”, a întrebat el.

«Unele persoane erau atât de uimite încât s-au apropiat atât de mult încât aproape îl atingeau. Era multă veselie, prospeţime, o întâlnire fără filtre. O vizită pastorală foarte sinceră”, a povestit pentur Il Messaggero monseniorul Fisichella.

Papa a discutat cu credincioşii şi s-a interesat de vieţile lor de zi cu zi. „Bătrâni singuri, emoţionaţi de atenţia primită. Mame cu copii cu care Papa a glumit. Un domn care s-a prezentat în halat  pentru că tocmai fusese operat, un tată care stătea cu fiii până când soţia sa se întorcea de la serviciu. Chiar şi o familie de români, ortodocşi, care i-au primit pe Francisc şi pe preot cu multă bucurie”, scrie Il Messaggero despre cei care i-au deschis uşa Suveranului Pontif.

În glumă, liderul Bisericii Catolice şi-a cerut scuze pentru deranj şi a subliniat că a respectat programul de linişte afişat la intrarea în clădire.

Bergoglio le-a făcut cadou tuturor un rozariu şi s-a rugat cu ei.

Papa a ales Ostia pentru vizită deoarece este o zonă foarte mare şi cu mult probleme, o periferie care are nevoie de atenţi şi de îngrijire”, a explicat Fisichella. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.