Pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 4,69 milioane de morţi în lume, relatează AFP, care prezintă noi măsuri, noi bilanţuri şi fapte marcante ale evoluţiei bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UNIUNEA AFRICANĂ ÎNDEAMNĂ LA O INTENSIFICARE A AJUTOARELOR

Preşedintele Republicii Democratice Congo (RDC) Félix Tshisekedi, care deţine preşedinţia Uniunii Africane (UA), a îndemnat ţările bogate,  marţi, la Adunarea Generală a ONU, să-şi intensifice ajutoarele pe care le acordă Africii în lupta împotriva pandemiei covid-19.

BIDEN PROMITE UN NOU EFORT

Preşedintele american Joe Biden a promis la tribuna ONU o creştere a eforturilor internaţionale ale Statelor Unite, atât în lupta împotriva pandemiei covid-19, cât şi împotriva modificărilor climatice.

Washingtonul urmează ”să anunţe angajamente suplimentare” în vederea unei creşteri a vaccinării în ţările sărace, în cadrul unui summit virtual pe care-l organizează miercuri, a anunţat şeful statului american la Adunarea Generală a ONU.

BOLSONARO, ÎN FAVOAREA VACCINĂRII, DAR ÎÎMPOTRIVA UNUI PAŞAPORT SANITAR

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat, la tribuna Adunării Generale a ONU, că este în favoarea vaccinăriiîmpotriva noului coronavirus, dar că se opune principiului unui paşaport sanitar.

AMNESTY ACUZĂ LABORATOARELE FARMACEUTICE DE ABANDONAREA ŢĂRILOR SĂRACE

ONG-ul Amnesty international a acuzat miercuri grupurile farmeceutice care produc vaccinuri împotriva covid-19 de faptul că alimentează o ”criză a drepturilor omului fără precedent” şi le cere să furnizeze două miliarde de doze de vaccin anticovid ţărilor sărace.

Într-un raport intitulat ”O dublă doză a inegalităţii: companiile farmaceutice şi criza vaccinurilor împotriva covid-19”, ONG-ul acuză că majoritatea acestor laboratoare nu acordă prioritate ţărilor sărace.

JOHNSON&JOHNSON ANUNŢĂ DATE ÎN FAVOAREA UNEI DOZE DE RAPEL

O doză de rapel creşte eficienţa vaccinului împotriva covid-19 Johnson & Johnson, potrivit unor noi date, cimunicate de către întreprindere.

Vaccinul J&J a fost conceput, iniţial, ca un vaccin care se administrează într-o singură doză.

Însă, în urma administrării unei a doua doze, la aproximativ două luni (56 de zile) după prima, nivelul anticorpilor creşte ”de patru până la şase ori”, anunţă ăîntr-un comunicat compania.

FINLANDA ADOPTĂ UN PAŞAPORT VACCINAL

Parlamentul finlandez a aprobat înfiinţarea unui ”pass corona”, în pofida faptului că o implementare reală a acestuia în Finlanda rămâne incertă, din cauza unei îmbunătăţiri a situaţiei sanitare.

Proeictul, care urma să fie implementat la începutul lui octombrie, ar putea să fi murit la naştere, iar Guvernul finlandez speră să ridice restricţiile la jumătatea lui octombrie, când speră ca 80% din populaţia în vârstă de peste 12 ani să fie vaccinată. În prezent, 66,6% dintre finlandezi sunt vaccinaţi.

UN MILION DE DOZE DE VACCIN SPUTNIK SOSEŞTE ÎN VENEZUELA

Venezuela a primit o lvrare de un milion de doze de vaccin împotriva covid-19 Sputnik V, pe care o aştepta de săptămâni de zile, la fel ca multe alte ţări latino-americane, care sunt nevoite să aştepte din cauza unei penurii a celei de a doua doze a vaccinului rusesc.

IRANUL VREA SĂ CUMPERE DOUĂ MILIOANE DE DOZE DE VACCIN PFIZER

Iranul intenţionează să cumpere două milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 americano-german Pfizer/BioNTech, a anunţat un oficia de rang înalt iranian, în contextul în care numărul contaminărilor cu noul coronavirus şi al morţilor din cauza covid-19 se află într-o relativă scădere.

”Un contract este pe cale să fie stabilit cu Oficiul iranian de Schimb pentru Import, într-o lună sau două, de două milioane de doze de vaccin Pfizer produse în Belgia”, a anunţat directorul Direcţiei Alimentelor şi Medicamentelor.

PESTE 4,69 DE MILIOANE DE MORŢI

Pandemia provocată de noul coronavirus s-a soldat cu cel puţin 4.696.559 de morţi în lume, de la sfârşitul lui decembrie 2019, arată un nou bilanţ întocmit de AFP, marţi la prânz, pe baza unor surse oficiale.

Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de morţi din cauza covid-19 (678.353), urmate de Brazilia (591.440), India (445.385), Mexic (271.765) şi Rusia (199.808).

OMS estimează, ţinând cont de supramortalitatea legată în mod direct şi indirect de covid-19, că bilanţul real al pandemiei ar putea să fie de două-trei ori mai mare decât bilanţul anunţat oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.