Salvatorii din Pakistan i-au scos în siguranţă pe toţi cei şapte copii şi pe un bărbat după ce telecabina în care se aflau a rămas blocată, marţi, la înălţime, deasupra unei prăpăstii adânci, suspendată de un singur fir, un calvar care a durat mai mult de 15 ore, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea de mare risc a fost finalizată cu succes la lăsarea nopţii. "Toţi copiii au fost salvaţi cu succes şi în siguranţă", a anunţat premierul interimar Anwaar-ul-Haq Kakar într-o postare pe platforma X (Twitter).

Telecabina a rămas suspendată într-o parte, pe un fir, dis-de-dimineaţă, după ce al doilea fir pe care rula s-a rupt.

"O măreaţă muncă de echipă din partea armatei, a departamentelor de salvare, a administraţiei districtuale, precum şi a localnicilor", a comentat premierul interimar.

O operaţiune de salvare cu elicopterul a fost anulată la căderea nopţii, după ce fuseseră salvaţi doi copii. Au fost instalate reflectoare şi o operaţiune de salvare de la sol a continuat după lăsarea întunericului. Experţii în traversarea pe cablu au fost trimişi de armată în zonă şi au încercat să salveze copiii unul câte unul, transferându-i pe o mică platformă de-a lungul cablului.

Efortul de salvare a ţinut ţara cu sufletul la gură, pakistanezii înghesuindu-se în jurul televizoarelor, în timp ce presa prezenta imagini cu un salvator atârnând de cablul unui elicopter aproape de cabina în care se vedeau cei aflaţi acolo înghesuiţi unul lângă celălalt.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.