Pâinea folosită pentru euharistie la slujbele romano-catolice nu trebuie să fie fără gluten, dar poate fi făcută din organisme modificate genetic, a decis Vaticanul, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Într-o scrisoare către episcopi, cardinalul Robert Sarah a precizat că pâinea poate avea un conţinut scăzut de gluten.

El a subliniat, însă, că făina trebuie să conţină suficiente protein pentru a nu fi nevoie de aditivi.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Noile reguli sunt necesare pentru că pâine pentru euharistie este cumpărată în prezent din magazine sau de pe internet, a spus oficialul.

Şi vinul trebuie să fie „natural, din suc de struguri, pur şi neamestecat cu alte substanţe”, a adăugat el.

Cei aproximativ 1,2 miliarde de romano-catolici consideră pâinea şi vinul de la euharistie trupul şi sângele lui Hristos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.