Autorităţile georgiene au anunţat luni că verificau indicii potrivit cărora cecenul Ahmed Ceataiev, suspectat că este organizatorul atentatului de pe aeroportul din Istabul din iunie 2016, s-ar afla printre presupuşi jihadişti ucişi la Tbilisi într-o operaţiune a forţelor speciale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei bărbaţi înarmaţi, baricadaţi într-un imobil la perferia capitalei georgiene, au fost ucişi miercuri, iar un al patrulea a fost arestat în cursul unei operaţiuni antiteroriste de peste 20 de ore, în care a fost ucis şi un poliţist.

”Noi presupunem că Ceataiev figurează” printre cei trei presupuşi terorişti împuşcaţi în această operaţiune, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a securităţii georgiene, Nino Ghiorgobiani, fără să precizeze natura indiciilor în acest sens.

”Vom putea să fim siguri doar după ce experţii îşi vor termina munca”, a declarat ea, adăugând că ”agenţii din Statele Unite interesate participă la această anchetă”.

Autorităţile georgiene au rămas până în prezent discrete cu privire la această operaţiune spectaculoasă, anunţând pur şi simplu, săptămâna trecută, că bărbaţii înarmaţi vizaţi ”nu sunt cetăţeni georgieni” şi că fac parte dintr-un ”grup terorist”, fără să ofere vreun indiciu despre natura islamistă sau de alt fel a acestuia.

Presa turcă l-a identificat pe cecenul Ahmed Ceataiev ca fiind ”creierul” triplului atentat comis de kamikaze pe 28 iunie într-unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, soldat cu 47 de morţi.

El ar fi şeful Statului Islamic (SI) la Istanbul, potrivit cotidianului Hürriyet.

Potrivit autorităţilor georgiene, aproximativ 50 de cetăţeni din această ţară ar fi angajaţi în Siria şi în Irak alături de gruparea Statul Islamic. Ar fi vorba despre membri ai minorităţii musulmane cecene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.