Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se declară îngrijorată că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia de Covid-19 şi că încearcă să facă mai mult pentru a limita răspândirea bolilor infecţioase, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, deşi cazurile din regiune sunt în scădere faţă de săptămâna anterioară, există un risc semnificativ de boală şi decese, din cauza ratelor scăzute de vaccinare în Ucraina, precum şi în rândul celor peste 2 milioane  de ucraineni care au fugit din ţară în zonele învecinate, de asemenea, cu rate scăzute de vaccinare, precizează CNN. 
 
Rata de vaccinare împotriva Covid-19 a Ucrainei este de aproximativ 34%, în timp ce cea a Republicii Moldova, ţară vecină, este de aproximativ 29%, potrivit datelor oficiale. 
 
Au fost înregistrate un total de 791.021 de cazuri noi de Covid-19 şi 8.012 noi decese în Ucraina şi în ţările învecinate, între 3 şi 9 martie, se arată într-un raport al OMS, publicat duminică.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.