Luni, muncitorii au ridicat baricade în jurul unui tribunal din Manhattan, în timp ce oraşul New York se pregăteşte pentru o posibilă punere sub acuzare a lui Donald Trump în legătură cu o presupusă plată de bani pentru tăcere către starul porno Stormy Daniels în timpul campaniei sale din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta ar fi primul caz penal împotriva unui preşedinte american. Sâmbătă, Trump şi-a îndemnat adepţii de pe reţelele de socializare să protesteze faţă de ceea ce el a spus că este iminenta sa arestare. În apelul său la proteste, Trump a stârnit îngrijorarea forţelor de ordine că susţinătorii săi ar putea să se angajeze în violenţe similare atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA din Washington. temându-se de o capcană, însă, mai multe grupuri de bază de extremă dreapta au ales să nu dea curs apelului său, au declarat analiştii de securitate. Un mare juriu, care a ascultat luni alte mărturii, ar putea aduce acuzaţii chiar în această săptămână.

Trump, care încearcă să obţină din nou nominalizarea republicană pentru Casa Albă în 2024, prezisese că va fi arestat marţi. Luni, marele juriu a audiat un martor, avocatul Robert Costello, care a declarat că fostul impresar al lui Trump, Michael Cohen, s-a ocupat de plăţile de bani tăinuiţi fără implicarea lui Trump.

"Michael Cohen a decis de unul singur - asta ne-a spus - de unul singur, să vadă dacă poate să se ocupe de asta", a declarat Costello reporterilor după ce a depus mărturie în faţa marelui juriu la cererea avocaţilor lui Trump. Cohen, care a depus mărturie de două ori în faţa marelui juriu, a declarat public că Trump i-a ordonat să facă plăţile în numele lui Trump. O punere sub acuzare ar putea afecta încercarea de revenire a lui Trump. Aproximativ 44% dintre republicani spun că el ar trebui să se retragă din cursa prezidenţială dacă este pus sub acuzare, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos de şapte zile care s-a încheiat luni.

Potrivit procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, aceasta este una dintre mai multe provocări legale cu care se confruntă Trump. Biroul său nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Cohen a pledat vinovat în 2018 de încălcări ale legislaţiei federale privind finanţarea campaniei electorale legate de aranjarea plăţilor către Daniels, al cărei nume legal este Stephanie Clifford, şi o altă femeie în schimbul tăcerii lor în legătură cu aventurile pe care le susţineau cu Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.