Cel puţin opt persoane au murit şi altele sunt căutate, după ce două ambarcaţiuni, posibil folosite pentru trafic de persoane, s-au răsturnat în largul coastei californiene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O persoană care a sunat la 911 a spus serviciilor de urgenţă că a fost pe o barcă cu opt persoane care a ajuns la ţărm, dar o altă ambarcaţiune, care transporta între opt şi zece persoane, s-a răsturnat. Presa locală a relatat că se bănuieşte că ambarcaţiunile transportau migranţi.

Departamentul de pompieri şi salvatori din San Diego a început căutările în largul Black's Beach. Serviciile de urgenţă de la mai multe agenţii au găsit apoi două ambarcaţiuni răsturnate, în timp ce cadavrele erau împrăştiate pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi.

Operaţiunile de căutare erau încă în curs de desfăşurare duminică dimineaţa, dar erau îngreunate de ceaţa densă.

Incidentul are loc în timp ce San Diego găzduieşte o reuniune a liderilor din SUA, Marea Britanie şi Australia. Premierul britanic Rishi Sunak, care se confruntă la rândul său cu problema traficului de persoane, a anunţat recent măsuri - controversate - pentru a împiedica migranţii ilegali să mai vină în Marea Britanie cu ambarcaţiuni mici care traversează Canalul Mânecii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.