Liubov Sobol, o susţinătoare a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, a fost găsită vinovată, marţi, de incitare la încălcarea restricţiilor sanitare imuse în Rusia în lupta împotriva epidemiei covid-19 şi i s-au impus o restricţie de circulaţie de timpul nopţii - pe o perioadă de un an şi jumătate -, anunţă avocatul opozantei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opozanta - care denunţă un proces politic absurd şi nefondat - este acuzată de faptul că a încălcat reglementările sanitare la o adunare în susţinerea lui Navalnîi, anul acesta.

Justiţia a dispus marţi ca Liubov Sobol să rămână la domiciliu - între orele locale 22.00 şi 6.00 - timp de 8 luni.

Ea este condamnată de asemenea să nu particope la adunări publice şi să se prezinte la un post de poliţie - de trei ori pe lună, precizează într-un mesaj postat pe Twitter avocatul său, Vladimir Voronin.

Alţi apropiaţi ai lui Navalnîi - inclusiv fratele acestuia - sunt vizaţi în proceduri judiciare din acelaşi motiv.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare, cu privire la încălcarea eliberării sale condiţionate într-un dosar de deturnare de fonduri din 2014, acuzaţii pe care opozantul le respinge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.