Secretarul general al ONU Antonio Guterres ”condamnă cu forţă”, miercuri, o dublă explozie în Iran, soldată cu cel puţin 103 morţi, în apropierea mormântului generalului Gardienilor Revoluţiei Qassem Soleimani, arhitectul operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu, de la asasinarea căruia, într-un atac cu dronă americană, Iranul comemorează patru ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secretarul general (Antonio Guterres) îndeamnă ca cei vinovaţi să fe aduşi” în faţa justiţiei, subliniază într-un comunicat adjuncta purtătorului său de cuvânt, lorencia Soto Nino.

Acest atac, catalogat drept un atentat de către oficiali iranieni şi presa de stat, nu a fost revendicat imediat.

El intervine într-un context regional foarte tensionat de la începutul Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, în urmă cu aproape trei luni, şi la o zi după asasinarea numărului doi al mişcării islamiste palestiniene, Saleh al-Arouri, într-un atac aerian, la periferia de sud a beirutului, fieful Hezbollah.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ameninţat cu un ”răspuns dur” faţă de acest atentat.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a condamnat, la rândul său, un act ”odios şi laş”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.