Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta în ţări cu transmitere comunitară, cu o dublare a timpului de la 1,5 la 3 zile, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omicron, care a fost desemnată ca variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, a infectat 89 de ţări din toate cele şase regiuni OMS până la 16 decembrie, a afirmat OMS. 

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu un nivel ridicat de imunitate a populaţiei, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacităţii virusului de a se sustrage imunităţii, transmisibilităţii sale crescute inerente sau unei combinaţii a ambelor, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În cea mai recentă actualizare din punct de vedere tehnic privind pandemia de coronavirus, agenţia de sănătate a ONU a declarat că datele privind severitatea clinică a Omicron rămân limitate.

„Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care severitatea este afectată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă”, a spus OMS.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.