Măştile nu reprezintă "soluţia miracol" contra pandemiei de Covid-19 iar folosirea lor generalizată la nivelul populaţiei nu este justificată decât dacă celelalte măsuri sunt imposibil sau dificil de pus în practică, a estimat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există soluţie miracol. Doar purtarea măştilor nu poate opri pandemia de Covid-19", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei conferinţe de presă online, de la Geneva.

În afară de faptul că trebuie folosite doar de profesioniştii din sănătate în contextul penuriei, ea poate fi "justificată" la nivelul populaţiei dacă alte măsuri precum spălatul pe mâini şi distanţarea fizică sunt limitate de lipsa de apă sau de densitatea mare demografică, a adăugat Ghebreyesus. 

De la apariţia în decembrie în China, pandemia de Covid-19 a cauzat mai mult de 70.000 de morţi în lume, dintre care 50.000 în Europa.

1,25 milioane de cazuri au fost raportate în total pe planetă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.