Olanda interzice zborurile din Marea Britanie cel puţin pentru restul anului, în tentativa de a se asigura că noua tulpină a coronavirusului nu va ajunge pe teritoriul său, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interdicţia este valabilă de duminică dimineaţă şi guvernul olandez a precizat că reacţionează astfel după măsurile mai stricte impuse de autorităţile britanice la Londra şi în sud-estul Angliei.

Olanda a menţioinat că va analiza, “împreună cu celelalte naţiuni din Uniunea Europeană, posibilităţile de a bloca venirea virusului din Marea Britanie”.

Guvernul olandez a recomandat populaţiei să nu călătorească în această perioadă decât dacă este strict necesar.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.