Olanda ar prefera un Brexit fără acord (”no deal”), la 31 octombrie, unei prelungiri a incertitudinii ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), afirmă ministrul olandez al Comerţului Extern Sigrid Kaag într-un interviu publicat luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vine un moment în care certitudinea unui rezultat prost poate fi mai bună decât o incertitudine persistentă fără noi perspective”, apreciază ministrul Sigrid Kaag în acest interviu acordat cotidianului Het Financieele Dagblad.

”Ne va trebui un motiv bun în vederea unei noi amânări (a Brexitului). Este dificil să spunem care ar putea fi. Până acum, britanicii nu au prezentat nicio altrnativă la acordul retragerii deja încheiat”, a subliniat ea.

Un Brexit fără acord (”no deal”) ar putea afecta economia Olandei, al treilea partener comercial al Regatului Unit, după Germania şi Belgia.

Însă, pe de altă parte, investiţiile britanice în Olanda au crescut de patru ori, la 80 de miliarde de euro, după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din UE în referendumul din iunie 2016, a anunţat luni biroul de statistică olandez.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.